Shortcuts, sluiproutes, olifantenpaadjes: de meningen zijn er nogal over verdeeld...

Er gebeurt ontzettend veel in de wereld van gedragsverandering. Daarom praat hein je hieronder bij.
Shortcuts, sluiproutes, olifantenpaadjes: de meningen zijn er nogal over verdeeld...
Naast hein en guus telt ons team nóg 30 gedragsveranderaars. Hier stellen we ze aan je voor, inclusief hun grootste guus. Deze keer: Arjan Dietz. Tijdens zijn trainingen geeft hij zijn deelnemers alle ruimte, op de atletiekbaan krijgt Henk die van hem.
Je staat voor het verkeerslicht. Je wéét dat je niet op het knopje hoeft te drukken. Want je hebt die lijnen in het asfalt gezien; de sensor heeft je allang waargenomen. Maar...
Deze keer een experiment met excuus-guzen. Ik zie en hoor ze namelijk overal om me heen. (Ook bij mezelf trouwens).
Met een beetje humor en ontspanning kun je het onderwerp veiligheid zóveel boeiender maken! Kijk maar eens hoe TSNed dat aanpakte.
Je werkt je een slag in de rondte. En je kijkt geen seconde op de klok. Want... we-zijn-zo-lekker-bezig-toch?! 🤔
Eens kijken of jij handig bent met letters. En wat dat zegt over jou en de manier waarop je het verschil maakt (of niet)...
Het had maar weinig gescheeld of een patiënt in een gezondheidscentrum was overleden aan een hartstilstand. Gelukkig kende een van de verpleegsters hein.
Hoe herken je uitstelgedrag? En vooral: wat doe je eraan? Want zelfs als we weten dat het negatieve gevolgen kan hebben, stellen we acties vaak uit...
Quitters Day komt er weer aan. Wat doe jij? Geef je toe aan je aangeleerde hulpeloosheid of ben je aardig voor jezelf?
Ik krijg geregeld te horen dat ik niet álles wat ik denk hoef uit te spreken. Terwijl het me vaak helpt om betere keuzes te maken. Hoe zie jij dat?
Geen opgeheven vingertje, maar communicatie en humor: bij de bouw van Nieuw Hoog Catharijne bouwde hein mee. Mét resultaat!
Op het Titus Brandsmalyceum in Oss helpt hein de leerlingen met kiezen. “Ik heb naar hein geluisterd. En een medaille gewonnen!”
Hebben we die winterbanden echt nodig? Of is het zoals in het lift-experiment?
Naast hein en guus telt ons team nóg 30 gedragsveranderaars. Hier stellen we ze aan je voor, inclusief hun grootste guus. Deze keer: Esther Clevers, die je ’s nachts zomaar in haar pyjama buiten kunt zien staan…
De guzen van anderen herkennen is meestal niet zo moeilijk. Maar ondertussen luister je zelf naar exact dezelfde guzen...
'Sorry, maar dat denk ik nou eenmaal écht op dat moment.' Bijzonder verhaal dat veranderde waar ik bij stond.
Die idiote vuurwerkbril: zet je 'm op of niet? Oftewel: blijf je 'het goede' doen of zwicht je voor die blikken van je vrienden?