Jules Heijneman

Jules is samen met Kim de bedenker van hein. Hij ademt ons gedachtegoed en is een onvervalste verhalenverteller. Hierdoor is hij een veelgevraagd spreker in het bedrijfsleven en op universiteiten. Zijn missie? Het woordenboek halen. Zodat iedereen hein en guus leert kennen en steeds vaker 'het goede' doet.

Tekst gaat verder onder de foto's

Natuurlijk, hij is een van de bedenkers van hein. Maar bij de duizenden mensen die hij trainde, staat Jules vooral bekend als meesterverteller. Dat komt enerzijds door het enthousiasme waarmee hij zijn verhalen deelt. En anderzijds door de manier waarop hij zijn publiek meeneemt naar wat er zich allemaal afspeelt in zijn hoofd (en dat van anderen). Herkenning is nooit ver weg!

Maar vergis je niet: naast verhalenverteller is Jules een man met een missie. Samen met zijn team van trainers, communicatieadviseurs en projectmanagers heeft hij zijn gedachtegoed inmiddels geïntroduceerd bij tientallen organisaties in binnen- en buitenland: van kleine MKB-bedrijven tot en met beursgenoteerde multinationals. Daar weten ze inmiddels precies wat je bedoelt als je naar hun hein of guus vraagt. Maar écht tevreden… dat is de psycholoog pas wanneer ‘hein’ en ‘guus’ in de Dikke Van Dale staan.

Waarom dat woordenboek zo belangrijk is? Dat vertelt hij je tijdens zijn trainingen…

Opleiding

  • Organisatiepsychologie, Radboud Universiteit

Carrière

  • Trainer en adviseur, Berenschot
  • Veranderkundig adviseur, Stork
  • Bedenker van hein en ondernemer, Heijneman Advies

Favoriete guus

  • Ik-weet-echt-wel-wat-ik-doe-guus

“Mensen die goed in hun vak zijn, hebben de boel meestal aardig onder controle. Daardoor kunnen ze al snel denken dat ze ‘geen last hebben van al die excuus-guzen’. Maar er kómt een moment waarop ze zich toch door guus laten verleiden en een verkeerde keuze maken. Juist doordat ze alles onder controle lijken te hebben… Die paradox herken ik maar al te goed! Gelukkig heb ik collega’s die me daar dan op wijzen. En elke keer weer ben ik verwonderd over hoe sterk ons onbewuste brein is. Maar ik moet ook wel een beetje lachen: die guus met z’n praatjes, bijna was ik er weer ingestonken…”